07/03/2022

Rudolf Koivun lukukirja, koonnut Marjo Kemppinen



                                                 

Rakastan nostalgiaa: vanhoja aapisia, lukukirjoja, satuja, vanhoja kirjankuvituksia... On ihanaa ja rauhoittavaa viivähtää kiirettömän elämäntavan, onnellisen lapsuuden ja viattomuuden maailmassa. Kuvittajista Martta Wendelin ja Rudolf Koivu vetoavat minuun erityisesti. Nukun mieluusti yöni Rudolf Koivun kuvituksista painetuissa pussilakanoissa, ja joka vuosi hankin Martta Wendelinin seinäkalenterin. Kuvassa Rudolf Koivun lukukirjaa esittelee yli 50-vuotias Retu-nalle.

Rudolf Koivun lukukirjan tekstit on valittu kirjoista Aukusti Salo: Meidän lasten aapinen (1. painos 1935) ja Meidän lasten elämää (1.painos 1935), joihin kuvitukset on alunperin tehty. Tämän kokoelman tekstit on koonnut Marjo Kemppinen. Kirja on painettu 1977, ja uusintapainos (luultavasti näköispainos) vuonna 2017.

Rudolf Koivun lukukirja sisältää takakansitekstin mukaan suloisia runoja, lyhyitä juttuja, kiehtovia tarinoita - ja Rudolf Koivun ihania kuvia. Todellakin! Runot ja tarinat ovat positiivisia ja herttaisia, ja yhdessä ihastuttavien kuvien kanssa ne tarjoavat leppoisaa lukemista nykyuutisten kauheuksien vastapainoksi. Tekstejä on eri kirjailijoilta, joista voi mainita mm. seuraavat: Arvid Lydecken, Z. Topelius, Annikki Setälä, Juhani Aho, Helmi Krohn, Arvo Ylppö, Anni Swan ja Teuvo Pakkala. Tietenkin mukana on myös suomalaisia kansansatuja ja -runoja.

Lisää nostalgista luettavaa voi bongata vaikkapa seuraavan kuvan pohjalta:


Alla olevasta linkistä avautuu hyvä tietosivu Rudolf Koivusta:

http://www.rudolfkoivu.fi/ . (Luettu 6.3.2022)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti