14/01/2020

Karita Palomäki: Elämää voi aina parantaa

On mukavaa lukea hyvä ja puhutteleva kirja. On mukavaa lukea kaunis kirja. On mukavaa lukea lukematon ja uudentuoksuinen kirja.

Tällainen monipuolisesti mukava ja hoitava lukukokemus muodostui Karita Palomäen Elämää voi aina parantaa -kirjan lukemisesta. Kirjan kauniit luontokuvat ovat Anne Toivosen. 

Kirja kuuluu Hidasta elämää -sarjaan, jossa on ilmestynyt parikymmentä muutakin itsensä hoitamiseen ja voimaannuttamiseen liittyvää kirjaa. Hidasta elämää  -hyvinvointisivusto on perustettu 2010, ja sen ydinteemoja ovat luonnollinen elämäntyyli, kokonaisvaltainen hyvinvointi ja henkinen kasvu.
Hidasta elämää  - kirjaperhe syventää sivustolta tuttuja aiheita. (Ks. https://hidastaelamaa.fi/ )


Elämää voi aina parantaa -kirjassa minua puhuttelivat monetkin kohdat, mutta eniten seuraavat:
"Joskus elämä muuttuu, menee täysin kaaokseen. Tällä on oma tarkoituksensa, vaikka emme sitä ihan heti oivaltaisikaan. Ja jossakin vaiheessa oivallusten myötä elämä järjestyy uudelleen siihen tilaan, joka on meille tarkoitettu."
"Et ole vastuussa siitä, mitä sinulle on lapsuudessa tapahtunut, mutta aikuisena olet vastuussa siitä, että annat mahdollisuuden omalle eheytymisellesi siksi ihmiseksi, joka aidosti olet." 
"Kuka olet todellisena itsenäsi, kun sinusta riisutaan kaikki muu, joka ei ole sinua? Todellinen minä voi kokea rauhaa, vapautta, rakkautta, yhteyttä muihin ja kykenee antautumaan elämälle ja sallii sen tapahtua. Kun elämä virtaa vapaasti, voima sinussa virtaa vapaasti. Tämä voima on lopulta rakkautta, joka on olemassa sinussa tälläkin hetkellä. Käänny sitä kohti."

Suosittelen kirjaa lämpimästi niille, joilla on tarve pysähtyä ja kääntyä sisäänpäin; niille, jotka prosessoivat elämäänsä ja etsivät itseään, voimavarojaan ja haluavat pitää huolta itsestään.


1 kommentti:

  1. Lämmin kiitos palautteestasi <3 Nyt vasta huomasin tämän! Minulla on myös iloisia uutisia, kirjasta on nyt tulossa äänikirja :) Kesäkuussa ilmestyy ainakin Storyteliin. Kesäisin terveisin, Karita Palomäki

    VastaaPoista