18/07/2022

Annukka Cederlöf: Tiluksilla: Unelmani maalla


Olen seurannut jo jonkin aikaa Facebookissa Tiluksilla-sivustoa. Se on mainio sivusto vihtiläisen maatilan elämästä ja asukeista. Huomiota on kiinnittänyt se, kuinka kivasti emäntä, Annukka Cederlöf, kirjoittaa. Tänä vuonna ilmestyi myös Cederlöfin kirja Tiluksilla: Unelmani maalla, johon tartuin positiivisin odotuksin. Kirjassa Cederlöf  kertoo elämästään ja taustoittaa maatilan ja eläin- ja ihmislauman syntyä. Kirja ei tuottanut pettymystä. Se on aito ja rehellinen, ja tuo esille myös elämän varjopuolet.

Kirjan mottona on Mauno Koiviston sanat: "Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin." Tämä motto on toteutunut Annukka Cederlöfin elämänasenteessa ja ratkaisuissa joita hän on tehnyt itseään ja omia arvojaan kuunnellen. Päämääränä on ollut olla hyvän puolella.

Aina ei ole ollut helppoa sovittaa yhteen vuorotyö, perhe ja eläintenhoito. Maatilan elämä on aina kuitenkin tarjonnut arvokasta vastapainoa työn raskaudelle yhteiskunnan varjopuolien läheisyydessä. Elämä on tuonut myös paljon vastoinkäymisiä ja vaikeita asioita, uupumusta ja perheeseen kohdistunutta uhkaa, mutta kaikesta on selvitty. Kirjan viesti on positiivinen ja kannustava. Elämä on arvokasta. Omien arvojen ja sisäisen äänen kuuntelu on tärkeää. Rakkaus kantaa. Eläimet ovat mitä parhaimpia kumppaneita ja voivat opettaa paljon.

Annukka Cederlöfin Tiluksilla: Unelmani maalla on elämäntaito-opas olematta sitä. Se on kertomus elämästä, eläimistä ja elämisestä. Kirjassa on paljon hyviä oivalluksia elämän tärkeysjärjestyksestä, jotka ovat syntyneet kirjoittajan kokemuksista. Kirjan kirjoittaja voisi toimittaa niistä oman kokonaisuutensa. Ja myös yhteistyö Hidasta elämää -sivuston kanssa voisi olla hedelmällistä, jos se muuten sopii tekijän ajatusmaailmaan. Esimerkiksi mietelmät voisi julkaista Hidasta elämää -kortteina.

Tiluksilla-sivuston lisäksi on olemassa myös verkkokauppa 
jonka sisältä löytyy emännän blogi, joka on todennäköisesti ainakin osittain ollut kirjan pohjana. Blogitekstit ovat hyvin kirjoitettuja, avoimia ja rehellisiä.

Tilan elämää voi seurata Facebookissa

 Instagrammissa:
Linkitän tähän vielä erikseen emännän blogin. https://www.tiluksilla.com/blogs/emannan-elamaa, koska tekstit koskettivat minua erityisesti.

Kiitos kirjasta, Annukka Cederlöf! Toivotan kaikkea hyvää koko perheelle ja eläinystäville. Päivityksiä on aina kiva seurata.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti