27/09/2017

Selja Ahava: Taivaalta tippuvat asiat

Aluksi luulin, että Selja Ahavan kirjassa Taivaalta tippuvat asiat, olisi neljä erillistä tarinaa, mutta ne liittyvätkin taitavalla tavalla yhteen. Onkin yksi tarina, ja sen neljä eri puolta. Seinään haudattu tyttö -tarinan kertojana on 6-vuotias viisas Saara, pikkutyttö, joka tarkkailee isän ja tädin elämää äidin äkillisen kuoleman jälkeen. Se on hänen surutarinansa ja kertomus äidin ikävästä.

Hamish MacKayn viisi salamaa -tarina liittyy tytön tätiin, jolle on tapahtunut yllättäviä asioita kaksi kertaa, aivan kuten Hamish MacKaylle, jopa viisi kertaa. Syntyy kirjeenvaihto, jossa tädin ja skotti Hamish MacKayn kirjeenvaihto syvenee ystävyydeksi, kunnes kirjeenvaihto yllättäin muuttuu yksipuoliseksi.

Merenneito loiskii on kuvausta uuden elämän alusta, isän uudesta naisystävästä ja tulevasta pikkusisaruksesta. Palataan talolle. Isäkin voi jo hyvin.

Sen pituinen se -tarinassa suru saa päätöksensä. Äidin muisto hälvenee. "Tuttu äiti vähenee, kummitus ohenee ja sen paino päälläni kevenee." Paneelista kasvaa läpi omenapuu, uuden toivon symboli. "Maailma jatkuu. Mikään ei kirkastu, mutta aika parantaa ja ihminen unohtaa."

Taivaalta tippuvat asiat on hieno tarina, jolle annan vahvan suosituksen. Eksyneen muistikirjan jälkeen kertojanääni on löytynyt. Kirjassa ei ole keskeneräisyyden tuntua, vaan tarina on ehyt ja kauniisti kerrottu. Olen nyt lukenut kaikki Ahavan kolme kirjaa, ja Taivaalta tippuvat asiat on mielestäni niistä paras ja ehyin.

Muihin Selja Ahava -bloggauksiini voi kurkistaa linkistä

https://kirjakirjokansi.blogspot.fi/search/label/Selja%20Ahava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti