02/12/2016

Ääneenlukukirjoja alle kouluikäisille - ja aikuinenkin viihtyy!

Ilmoittauduin paikkakuntani kirjastoon vapaaehtoiseksi satutuokioiden pitäjäksi syyskaudella 2016. Vapaaehtoisten ja kirjastoväen kesken saatiin satutunnit pidettyä joka viikko. Suosittelen tätä antoisaa toimintatapaa, jos siihen vain on mahdollisuutta. Lapsille lukeminenhan on yhtä tärkeää kuin ruoka ja huolenpito! Kaikki nykyvanhemmat eivät tätä valitettavasti ymmärrä, mutta näille 3 - 4-vuotiaille lapsille varmaan oli luettu paljon, koska he jaksoivat niin keskittyneesti kuunnella. Lukutuokio tuotti iloa sekä kuulijoille että lukijalle.

Satutuokioiden valmistelua varten  kahlasin läpi melkoisen pinon uusia ja uudehkoja lastenkirjoja. Valitsin tähän sellaiset kirjat, joista itse pidin ja joita voin suositella. Laitan tähän kirjojen kansikuvat ja luonnehdin kirjaa lyhyesti.

Kollaasissa vasemmalta lukien:
1. Satutuokio alkamassa. Luettavana Veikan metsäretki: Veikka-kettu lähtee seikkailemaan ja joutuu eroon äidistään. Se kohtaa ystävällisiä eläimiä, jotka auttavat Veikan takaisin äidin luo. Kirjassa on mukava tunnelma ja onnellinen loppu.

2. Taikavuosi: Tove Janssonin kuvat ja Hannele Huovin runot. Kirjasta myös oma postaus otsikolla Aivan ihastuttava pikku kirja! Sopii myös aikuisille vaikkapa lahjakirjaksi.

3. Ritari joka ei halunnut taistella: Pieni ritari, jota vanhemmat painostavat taistelemaan, jotta hän saisi kunnioitusta. Ritari ei halua taistella, vaan lukea kirjoja. Kirjojen avulla hän myös selviää monista jännittävistä asioista. Positiivinen, hyvän mielen kirja!

4. Ötökkämaan tarinat: lyhyitä tarinoita Ötökkämaan oudoista asukkaista, kivoja hahmoja ja kivaa kieltä.

5. Kuva Haukiputaan kirjaston satusopesta

6. Susi ja seitsemän pientä kiliä: vanha tuttu satu ja todella ihastuttavat kuvat!

7. Laulavat lenkkitossut: urheiluaiheisia runoja, joista parhaimpia oli runo savolaisesta keihäänheittäjästä. Tuli Ruuskasen Antti mieleen. Kivoja runoja!

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti