03/08/2018

Leena Krohn: Donna Quijote ja muita kaupunkilaisia. Pirjo Lyytikäinen: Leena Krohn ja allegorian kaupungit

Matkani Leena Krohnin teoksiin jatkuu. Nyt on vuorossa Donna Quijote ja muita kaupunkilaisia. Lukuoppaana on myös Pirjo Lyytikäisen kirja Leena Krohn ja allegorian kaupungit.

Olen turhautunut!! En ymmärrä mitään. Mistä tässä oikein on kyse? Lyytikäiseltä opin, että Donna Quijote aloittaa Krohnin romaania muistuttavien teosten sarjan. Puhutaan myös episodien verkostosta. Niin...?? ???

Cervantesin Don Quijotelle ja Donna Quijotelle on kuulemma yhteistä idealismi ja sydämen hyvyys. Donna Quijote on kuulemma runoilija Mirkka Rekola. http://www.kaapeli.fi/rekola/donna.html
Joudun valitettavasti tunnustamaan moukkamaisuuteni ja toteamaan, että en tunne häntäkään. Miksi henkilö piti kirjoittaa kirjaan mukaan, mutta verhota tiukasti tunnistamattomaksi? Millaisesta suhteesta oli kyse? 

Joka puolella Krohnia kehutaan. Jatkan tutkimista. Ehkä vielä törmään johonkin erityisen järisyttävään teokseen. Tässä vaiheessa, kaksi alkupään tuotannon kirjaa lukeneena, olen vain turhautunut ja tunnen itseni tyhmäksi.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti